Sınav Süreci
Test Teknikleri Sınavda Nasıl Uygulanır?
- Önce kolay soruları çözerek, sona zor soruları bırakmalısınız. Bazen fikrinizin olmadığı soruların cevapları, diğer sorularda çıkabilir.
- Atladığınız ve sona bıraktığınız soruların yanlarına anlayacağınız işaretler koyarsanız, geri döndüğünüzde size zaman kazandırır.
- Bazı sorularda yanlışı bulmak doğruyu bulmaktan daha kolay olabilir. Önce yanlış olan seçenekleri belirleyip yanlış cevapları elerseniz, doğru soruya gitmek için bir strateji belirlemiş olursunuz.
- Uzun sorular gözünüzü korkutmasın. Bu tarz sorular çok fazla detay veren ve iyi açıklanmış sorulardır. Anlayarak dikkatli bir biçimde okuduğunuzda, bu tip soruları kolaylıkla çözebilirsiniz.
- Bütün şıkları okumadan, kesinlikle hemen işaretleme yapmayınız. Bazen doğru olasılığı olan şık değil, kesin doğruluk ifade eden şıklar sorulabilmektedir.
- Hızınızı ve ne kadar zamanınızın kaldığını, belirli aralıklarla kontrol etmelisiniz.
- Sınavda boş bir yere not alıp şekil çizebiliyorsanız, soruyu basit şekillerle çizerek anlamaya çalışabilirsiniz. Bu durum problemi daha kolay anlamanızı sağlayacağı gibi, atlamamanız gereken bilgileri de size gösterecektir.
- Karar verdiğiniz şıkların kodlamasını başka bir kağıda ve ya kitapçığa değil, kodlamanız gereken cevap kağıdına yapmalısınız.
- Kullanılan sayısal formüllerin sağlamasını yapabilirsiniz.
- Kodlama yaparken kesinlikle kaydırma ve bir cevap üzerine birden fazla işaretleme yapmayınız.
- Bir soruyu çok fazla okuyarak, zihninizi karıştırmayın.
- Soru metninde dikkat ettiğiniz önemli kelimelerin altını çizmelisiniz.
- Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz şıkkı asla değiştirmeyin.
- Sayısal sorularda işleminizi mutlaka kalem kullanarak yapmalısınız.
- Çözemediğiniz soruları düşünerek, moralinizi bozmayın ve ilerlemenize devam edin.
Testin başarılı bir şekilde geçmesini istiyorsanız, öncesinde iyi bir eğitim alarak çalışmalısınız. Yeterince bilgiye ulaştığınızda, bol soru çözerek sınavınızı rahatlıkla kazanabilirsiniz.